Kalp sağlığı ülkemizde birçok insanda görülmektedir. Kalp sağlığı ölümcül bir hastalık olabilir. Kalp hastalığına yakalanan insanlar tedavi sürecini aksatmadan devam ettikleri sürece bu kalp hastalığını yenmiş olacaklardır. Doktorun verdiği ilaçları kullanmamak tedavileri aksatmak kalp hastalığının daha çok ilerlemesine sebep olur. Kalp hastalığına yakalanan insanlar yeme içmelerine dikkat etmesi gerekir. Birçok insan bu sebepten dolayı ölmektedir. Alkol, sigara ve benzeri türlerden uzak durmalılar.
Sabah koşularına çıkmak kalbin atışını dengeler. Ve düzenli bir kalp sağlar. Kalbimiz ne kadar kan pompalarsa bizlerde o kadar iyi yaşarız. Birçok insan kalp hastalığına yakalanıp aman geçer gibisinden düşünüp tedavilerini aksatmaktadır.
Kalp hastalığı her insanda (genç, yaşlı, bebek, çocuk) görülebilir. En çok da yaşlılarda gözükmektedir. Spor yaparak bu kalp sorununu biraz da olsa yenmiş olursunuz. Doktorunuzun verdiği ilaçları ve tedavileri düzenli bir şekilde yerine getirdiğinizde eskisinden daha iyi olacağına inanabilirsiniz. Ancak önemli olan tedavileri ve ilaçları düzenli olarak kullanmaktır. Aksi halde bu düzensizlik kalp hastalığını daha çok tetikler ve ölüme yol açar.
İnsanlar kalbim sıkışıyor demelerinin birçok nedeni var en önemli nedeni isle gereksiz şeyleri kendilerine sıkıntı yapıp strese girmeleridir. En önemli etkende budur. Kendinizi strese sokarak hayatınızı tehlikeye atmış oluyorsunuz. Bazı şeyleri sıkıntı etmek olacağına bırakmak sizin ve sağlığınız için daha iyi sonuçlar verecektir.
Kalp sağlığınızı korumak için meyve sebze bol tüketilmelidir. Doğal yağlar yenmelidir. Dışarıdan çağırdığınız yemekler kalp sağlığınızın kötüye gitmesine sebep olur. Bol su tüketilmelidir. Günde 2 litre su içilmelidir. Kalp hastalığı kadınlardan çok erkeklerde daha fazla görünmektedir. 40 yaşına gelmiş bir erkek kalp krizi geçirdiğinde kurtulma imkanı düşüktür.