Aslında özellikle kadınların ergenlik dönemlerinde yani regl olmaya başlayıp hatta kendilerini en çirkin hissetikleri çocukluktan yetişkinliğe adım attıkları 11-16 yaş arası dönemlerde karşılaştıkları aknelerin yanlış tedavi edilmesiyle ortaya çıkan çoğunlukla kalıcı bir cilt sorunudur. Cilt yağının yoğun olduğu dönemler bu sorunu tetikler.
AKNE İZLERİ YOK EDİLEMEZ Mİ?
Bu izleri, çoğu zaman kısmen, çoğu zamanda tamamen temizleyen, sadece hekim reçetesi ile temin edilebilen ilaçlar vardır. Fakat bu ilaçlar özellikle karaciğer yapısını zedeleyebildiğinden, belirli testler sonrası uygun görülmesi halinde kişiye reçete edilecektir.
akne izlerinden kurtulma Akneler hiç oluşmasın
Bunun için alabileceğimiz önlem; çocuklarımızı, onların kendilerini kötü hissettikleri bu dönemde desteksiz bırakmayıp, cilt tiplerine uygun kişisel bakım ürünleri temin etmek, gerek duyuyorsak, hekim desteği ile hem psikolojik yıpranmışlığına hem de alın ve burun etrafında onu çok çirkin olduğuna inandıran aknelerine çözüm aramaya çalışmak olacaktır.
YETİŞKİNLERDE YAŞANAN AKNELER VE SONRASINDA OLUŞAN İZLER
Her nekadar ergenlik dönemi esnasında oluştuğu düşünülse de zaman zaman çevremizdeki yetişkinlerde de yara boyutunda akneler ve sonrasında oluşan büyük ve kişinin kendine duyduğu saygı ve özgüvenini dahi etkileyebilecek boyutta izleri görebiliriz. Bu ilk bakışta her ne kadar Dermatolojik bir sorun gibi görünse de, yüksek olasılıkla dahili bir problem olduğunu gösterir. Bu durumda izler oluşmaya başlamadan hatta akneler henüz başlamışken, yapılması gereken kan, idrar ve muayene tetkikleri yapılmalı, sonrasında hem dahili hem harici hem de psikolojik çöküş ve yıpranmaların önüne geçilmelidir.
Akneli cilt nasıl yönetilir
Akne üreten cilde sahipsek, cilt tipi ve yağ ölçümü yapılmalı, tıbbi ya da bitkisel destekleyicilerle olması gereken doza getirilmelidir. O küçük yaramazlarla tek başına mücadele etmeyi denemek yerine, mutlaka bir Dermatoloji hekimi ile onları yönetebilmeyi öğrenmek gerekmektedir.