21 Ekim’de ABD’yi korkutan saldırının arkasından Çin firması çıktı. Dünya çapında interneti yavaşlatan ve bir çok siteye erişimi engelleyen DDoS siber saldırısının arkasında Çin var.
ABD’den yapılan açıklamaya göre saldırıyı gerçekleştiren Mirai yazılımı Çinlilere ait. Mirai zayıf şifreleri kırarak IP adresi olan her cihaza ulaşabiliyor.
ABD’ye Siber Saldırı
Gerçekleştirilen saldırıda ulaşılan bilgisayarlardaki tüm şahsi bilgilerin ele geçirildiği iddia edildi. Bu bilgilerin gerek şantaj amaçlı gerekse kredi kartı bilgileri gibi önemli şeyleri elde etmek için kullanılmasından endişe ediliyor.
Çin asıllı bir firmadan üst düzey bir yönetici, saldırıdan kendi firmalarının da etkilendiği açıklamasında bulundu. Söz konusu yazılımın Çin’deki sunucular tarafından gönderildiği kabul etti. Hükümetin de kendisini onaylayacağını söyleyen yönetici, saldırının sadece batı ülkelerine değil kendilerine de zarar verdiğini dile getirdi. Bu tür saldırılara karşı birlik olma çağrısında bulundu.